Tuesday, April 22, 2014

MEKAP DINNER | HOTEL MAYA | 02112013

MEKAP DINNER | HOTEL MAYA | 02112013
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sering kali menerima job last minit tidak menjadi masalah asalkan masa dan tempat bertepatan dengan saya. Sesampai di Maya Hotel Kuala Lumpur saya berkongsi bilik dengan MUA lain dimana beliau menyiapkan pengantin dan saya pula menyiapkan customer ini. Professional perlu dimana persaingan tidak perlu wujud tetapi lebih kepada rasa hormat dan respek.

Customer ini meminta mekap yang sangat lite2 dan saya cuba sehabis baik. Setelah siap beliau mengatakan yang mekap saya tebal dan ini tidak mematahkan semangat saya malahan MUA yang memekapkan pengantin menyokong hasil kerja saya. Disini saya menekankan mekap yang lite sangat susah sebenarnya berbanding dengan mekap yang heavy. Kehendak customer perlu diutamakan tetapi mungkin beliau tidak pernah mekap,itu yg membuatkan beliau tidak yakin pada diri. Akhirnya pengantin meminta saya tukarkan lipstick color lebih merah lagi dan menyakinkan beliau memandangkan majlis adalah waktu malam.  Bila lipstick ditukar wajahnya tampak lebih manis dan terserlah.

Jam 1 pagi saya menerima WhatsApp dari beliau dengan ucapkan "Tq for nice make up" dan berkongsi beberapa keping gambar. Alhamdulillah.

Untuk sebarang tempahan boleh hubungi;
Blog : www.usahajayadiana.blogspot.com
FB Pages : Butik Andaman D' Ana

HP | WhatsApp : 012-663 7742 (Diana)
Diff between A & B

 


No comments: